Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

ÎNFRÂNGERE CU GERMANIA – O nouă dezamăgire cruntă provocată de naționala de handbal feminin

Publicat cu

pe

În fiecare an, decembrie este luna speranțelor și a dezamăgirilor, din păcate tot mai dese, pentru suporterii echipei naționale de handbal feminin.

În proporție de 99,99% România a ratat calificarea în sferturile de finală ale Campionatului Mondial și implicit șansa de a ajunge la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris.

Tricolorele au pierdut la Herning (Danemarca) partida decisivă cu Germania, din Grupa III principală, după un meci foarte slab prestat în repriza a doua. În prima parte a meciului elevele antrenorului Florentin Pera au jucat foarte bine, dar după pauză evoluția lor a fost lamentabilă, chiar dacă la această partidă a fost aruncată în luptă și Cristina Neagu.

Germania – România 24-22 (9-12)

Pentru România au marcat Eliza-Iulia Buceschi 8 goluri, Bianca-Maria Bazaliu 3, Crina-Elena Pintea 3, Cristina Laslo 2, Sonia-Mariana Seraficeanu 2, Alexandra Dindiligan 1.

În poartă, Daciana Hosu a avut o evoluție foarte bună (12 intervenții, a apărat două aruncări de la 7 metri).

În aceeași grupă s-a înregistrat aseară o mare surpriză, Danemarca – Japonia 26-27 (12-12).

Șansele României la calificarea în sferturile CM handbal feminin țin acum, mai degrabă, de domeniul fantasticului. Pentru a termina pe locul 2 și a obține calificarea în sferturile de finală, România trebuie să câștige ultimele două partide cu Polonia și Japonia.

De asemenea, Danemarca să nu acumuleze mai mult de un punct în meciurile cu Germania și Polonia.

Sâmbătă, de la ora 16.30, România întâlnește Japonia.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate