Connect with us
Descarcă aplicația

ADMINISTRATIE

INFRASTRUCTURĂ – Încă un liceu din Baia Mare va fi reabilitat energetic

Publicat cu

pe

Recent, Consiliul Local Baia Mare a aprobat documentația tehnico-economică în faza proiect tehnic de execuție pentru obiectivul de investiţii: “CREȘTEREA PERFORMANȚEI ENERGETICE A UNITĂȚILOR DE ÎNVĂTĂMÂNT DIN MUNICIPIUL BAIA MARE – COLEGIUL TEHNIC GEORGE BARITIU”, strada Culturii, nr. 8, Municipiul Baia Mare, jud. Maramureș cu următorii indicatori tehnico – economici:

a) Valoare investiție: 16.105.164,65 lei fara TVA; 19.145.261,66 lei cu TVA;

b) Capacităţi tehnice:
Regimul de înălțime: D+P+2E
Suprafaţa construită 1073,00 mp
Suprafaţa construită desfăşurată :3672,00 mp
Tip acoperiș: șarpantă

c) Durata de realizare a lucrărilor de execuție va fi: 12 de luni.

”Obiectivul principal al investiției este modernizarea infrastructurii educaționale existente, prin intervenții de reabilitare energetică și dotare cu echipamente în vederea tranziției către clădiri verzi și inteligente, conferind respectul cuvenit pentru estetica și calitatea arhitecturală a acestuia, dezvoltarea unor mecanisme adecvate de monitorizare a performanțelor fondului construit și asigurarea capacității tehnice pentru implementarea investițiilor.

Anul finalizării construcției clădirii a fost 1973 și din punct de vedere energetic starea actuală este mult sub prevederile normelor actuale de confort şi consum energetic, lucru evidențiat și prin nota energetică de CPE existent prezentată în certificatul de performanță energetică a clădirii. Pierderile de energie determină costuri foarte ridicate cu încălzirea spațiilor pe perioada de iarnă. Clădirea prezintă degradări/deteriorări la fațade, dar și componente – pereți exteriori și tâmplărie exterioară neperformante din punct de vedere energetic”, se arată în proiectul de hotărâre.

Sursele de finanțare a investiției se constituie, în conformitate cu contractul de finantare nr. , înregistrat la Municipiul Baia Mare cu nr. 3721 din 27.01.2023 în cadrul Planului National de Redresare și Reziliență, ca sume eligibile, și bugetul local ca sume neeligibile al Primariei Municipiului Baia Mare.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo