Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

ÎNGRIJORĂTOR – Din ce în ce mai mulți șoferi beți depistați pe drumurile din Maramureș

Publicat cu

pe

Tot mai mulți șoferi din Maramureș se urcă la volan după ce au consumat băuturi alcoolice, fenomenul tinzând să devină unul alarmant. Cazurile în care șoferi beți au fost surprinși în trafic fiind numeroase în ultimul weekend.

Polițiștii din Baia Sprie au fost sesizați printr-un apel la 112 de către o femei, cu privire la faptul că în localitatea Dănești, a observat un autoturism, care se afla în afara părții carosabile, iar șoferul este posibil sub influența băuturilor alcoolice.

În urma deplasării la fața locului, polițiștii au identificat autoturismul, iar, ulterior, și conducătorul auto, un bărbat de 54 de ani din Cavnic. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,80 mg/l alcool pur expirat, fapt pentru care a fost transportat la spital în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.
Polițiștii efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

De asemenea, polițiștii Biroului Rutier Baia Mare au depistat în trafic un tânăr în vârstă de 18 din Baia Mare, aflat la volanul unui autoturism pe strada Valea Roșie, aflat sub influența băuturilor alcoolice. Testat cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

„Polițiștii din Șomcuta Mare și cei ai posturilor de poliție arondate au desfășurat o acțiune pentru identificarea conducătorilor auto care conduc sub influența băuturilor alcoolice, a celor care nu respectă limita legală de viteză și a normelor rutiere în vigoare. Polițiștii au aplicat șapte sancțiuni contravenționale, în valoare de 7.105 lei pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195 din 20023 privind circulația pe drumurile publice. Ca măsură complementară a fost reținut un permis de conducere”, transmit reprezentanții IPJ Maramureș.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate