Connect with us
Descarcă aplicația

TEHNOLOGIE

INTELIGENȚĂ ARTIFICIALĂ – Trustul care deține USA Today oprește folosirea A.I. din cauza articolelor ridicole pe care le-a scris

Publicat cu

pe

Gannett, gigantul presei americane care deține inclusiv ziarul USA Today, a suspendat folosirea inteligenței artificiale pentru scrierea articolelor după ce acestea au fost pe larg ridiculizate pe rețelele de socializare, relatează Insider și CNN.

Trustul de presă care deține sute de ziare americane începuse să experimenteze folosirea A.I. pentru a scrie articole în publicațiile sale regionale despre sporturile de liceu, ale căror echipe se bucură de o popularitate uriașă în Statele Unite.

Însă cititorii au putut identifica rapid articolele scrise de instrumentul numit LedeAI, acesta scriind inclusiv titlurile articolelor prost.

Un articol publicat de ziarul Columbus Dispatch a descris un meci dintre echipele de fotbal american Westerville North și Westerville Central drept o „întâlnire strânsă de tip sportiv”.

Într-un alt articol scris de AI numele echipelor nici măcar nu au fost generate complet, inteligența artificială notând în primul rând că „The Worthington Christian [[WINNING_TEAM_MASCOT]] a învins Westerville North [[LOSING_TEAM_MASCOT]]”.

Articolele au fost pe larg ridiculizate pe rețelele de socializare din cauza repetivității lor, detaliilor cheie lipsă, limbajului bizar și a faptului că ele sunau ca și cum au fost scrise de un computer care nu are niciun fel de cunoștințe despre sporturile în cauză.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate