Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

ÎNTRE TIMP, ÎN ROMÂNIA – Radar militar mutat din cauza unui depozit Lidl

Publicat cu

pe

În urmă cu 3 ani, Lidl a decis construirea unui depozit logistic pentru Oltenia. A început să caute un teren de 250.000 de mp în Dolj. Lidl a fost direcționat, de diverși lideri locali, către comuna Cârcea, la 11 kilometri de Craiova, unde primarul Valerică Pupăză deținea un astfel de teren.

Politicianul se apucă imediat să cumpere de la localnici teren cât să adune suprafața cerută. În iunie 2020, Lidl pornește semnarea de documente cu Valerică Pupăză, cu copiii acestuia și cu firma Vamagro, deținută de soție. Apar mai multe antecontracte de vânzare-cumpărare.

Opt milioane de euro a plătit Lidl pentru suprafața achiziționata, spune Indiscret.
Primarul Pupăză s-a obligat „să facă toate demersurile pentru obținerea autorizației de construcție”. El era și vânzător de terenuri, și administrator al comunei care elibera o parte a acestor aprobări.

În încheierea unei adrese, MApN a menționat ca există in zona un radar militar, iar in perimetrul critic al radarului intră toate construcțiile ridicate pe o rază de 5 km. Intre Lidl și radarul sunt mai puțin de 2 km.

Pe 22 martie 2022, MApN solicită prin acțiuni depuse la Tribunalul Dolj, suspendarea autorizației de construcție și sistarea lucrărilor. Lidl oprește șantierul și angajează avocați.

În acest timp, Lidl și CJ Dolj, ambii cu calitatea de pârâți, au dorit să găsească o soluție împreună cu MApN. Pe 12 iulie 2022, MApN și Lidl au ajuns la o înțelegere, potrivit unui document depus la dosar.

Potrivit înțelegerii, depozitul Lidl rămâne și radarul militar se mută.

SURSA libertatea.ro

foto Eli Driu – Libertatea

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate