Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

INVESTIGAȚIE 24NEWS.RO – ANUNȚURI FAKE: Nu te lăsa păcălit! Fraude pe internet!

Publicat cu

pe

În ultima vreme, pe site-urile de socializare, tot mai mulți maramureșeni se plâng de faptul că au fost păcăliți de diferite Instituții Financiare Nebancare (IFN), care promit în anunțurile lor de publicitate că oferă credite fără giranți sau garanții de niciun fel și, cel mai important, îi împrumută și pe cei care se află pe lista neagră a ANAF sau a băncilor.

Atracția de a apela la un astfel de anunț, pentru un om de rând care fie nu are venituri fie are conturile poprite este mare dar și țeapa pe măsură.

„Oamenii trebuie să știe că nimeni și nicio instituție fie ea bancară sau nebancară, nu oferă nicio sumă de bani fără o garanție minim egală cu cea a împrumutului. Dacă ți se promite altceva înseamnă că vorbim de o inducere în eroare a clienților”, a precizat pentru 24News.ro, Alexandru Pușcaș, expert contabil din Baia Mare.

Specialiștii ne spun să fim foarte atenți pe ce anunțuri dăm click și la ce chestionare inițiale răspundem.

Echipa 24News.ro a fost curioasă și a mers pe urmele unui asemenea anunț. La prima vedere, marea cu sarea, după ce dai click, esti transferat automat la un formular pe care, dacă vrei să continui cu cererea de finanțare, trebuie să îl completezi. Cu nume, prenume, numar de cont, practic toate datele personale. De aici apare înșelăciunea. După ce datele personale au fost salvate și ți-ai dat acordul tacit ca ele să fie prelucrate, primești mail-uri cu noi condiții de acordare a creditului, care nu corespund nici într-un fel cu cele inițiale. Practic identitatea ta este folosită fără ca tu să ai vreun beneficiu din aceasta.

Din nefericire există breșe legale care încurajează această practică, deși ea este la limita moralității, având în vedere că încurajează îmbogățirea rapidă pe spatele oamenilor nevoiași.

Călin DRAGOMIR

Actualitate

YHP Logo