Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

INVESTIȚIE – Polonezii de la Blachotrapez vor începe în vară producţia într-o nouă fabrică de acoperişuri la Baia Mare

Publicat cu

pe

Proiectul are o valoare totală de 12,4 milioane de lei, din care jumătate reprezintă ajutor de stat. Compania şi-a majorat în 2021 cifra de afaceri cu 46%, până la 110 milioane de lei, conform ZF.ro.

Acordul de finanţare a fost semnat în luna septembrie 2020, iar durata de desfăşurare a construcţiei este de doi
ani. Producătorul de acoperişuri din ţiglă metalică Blachotrapez, deţinut de grupul polonez cu acelaşi nume, a planificat să înceapă în această vară producţia în noua fabrică pe care o construieşte cu ajutor de stat la Baia Mare.

„Obiectivul nostru principal de dezvoltare îl reprezintă proiectul de investiţii în noua hală de producţie şi sediul Blachotrapez de la Baia Mare, proiect cu o valoare totală de 12,4 milioane de lei, din care jumătate reprezintă ajutor de stat. Acordul de finanţare a fost semnat în luna septembrie 2020, iar durata de desfăşurare (a construcţiei – n. red.) este de doi ani. Noua hală de producţie, care va fi dată în folosinţă în vară, va avea un sistem de producţie inovativ, complet automatizat, care va creşte semnificativ capacitatea de producţie. În urma acestei investiţii vrem să creştem şi cota de piaţă a companiei“, spune Jaroslaw Turczynski, CEO al Blachotrapez România.

Compania şi-a majorat în 2021 cifra de afaceri cu 46%, până la 110 milioane de lei, în vreme ce volumul de
producţie a crescut cu 5%, iar profitul s-a apropiat de 9 milioane de lei, triplu faţă de cel înregistrat în 2020.
Echipa se menţine la aproximativ 100 de angajaţi.

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo