Connect with us
Descarcă aplicația

POLITICA

IONEL BOGDAN – „Gabriel Zetea și PSD blochează proiectul de realizare a centurii ocolitoare a municipiului Baia Mare”

Publicat cu

pe

Acuze grave lansate azi de președintele Consiliului Județean Maramureș. Ionel Bogdan spune că Gabriel Zetea, președintele PSD Maramureș, și PSD blochează proiectul de realizare a centurii ocolitoare a municipiului Baia Mare, un proiect major, așteptat de băimăreni și maramureșeni, care va fluidiza traficul din zona metropolitană municipiului.

„Proiectele de dezvoltare a județului nostru au nevoie de susținerea instituțiilor publice abilitate din Maramureș, însă Zetea pune presiuni pe oamenii din aceste instituții, pentru a bloca dezvoltarea județului nostru.
Nu îl voi lăsa nici pe el, nici PSD-ul să blocheze proiectele de dezvoltare a Maramureșului. Voi lupta pentru fiecare proiect în parte și pentru dezvoltarea județului nostru, așa cum am făcut și până acum”, a scris Ionel Bogdan, pe Facebook.
Într-o intervenție filmată azi în fața Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Maramureș, Ionel Bogdan îl acuză pe Daniel Nicula, cumnatul lui Gabriel Zetea, că întârzie deliberat eliberarea acordului de mediu pentru Centura ocolitoare a Băii Mari.
„Ne-am consultat cu cei de la mediu încă de dinainte de a depune documentația de mediu. Speram să obținem încadrare mai simplă și anume o decizie a etapei de încadrare și să primim în 10 zile avizul de mediu. Nu s-a întâmplat asta pentru că după ce am depus documentația și m-am prezentat la ședința CAT, fără să știe ei, pentru a mă asigura că toate lucrurile sunt întrunite, a trebuit să facem o serie de corelări. Dacă nu mă prezentam atunci probabil că primeam o decizie în vreo 8-9 luni de zile.

Am reușit să mai obținem o amânare pentru a reface documentele așa cum au cerut ei. Mi s-a părut că atitudinea este una tendențioasă din prima ședință și atunci am mers și la a doua ședință, pentru a mă asigura că vom merge pe etapă simplă să primim în 10 zile. La a doua ședință, comisia a apreciat că toate documentele au fost depuse cum trebuie, că s-au făcut toate corelările cerute în prima ședință, însă în final ni s-a dat evaluare de mediu, adică minim 3 luni de acum înainte.Asta pentru că unul din comisie a spus că nu sunt cetățenii suficient de bine informați, de pe cele 8 UAT-uri pe unde trece centura și trebuie să stăm 10 zile în dezbatere publică și apoi să facem încă o dată evaluările de mediu, să vină un expert să ne spună ceea ce este evident, că este minim invazivă, că va ajuta pentru că va reduce traficul în zonă. Cu toate acestea, acest om, la presiunile nu știm cui, dar putem bănui, a spus că trebuie să fie mai bine informată populația. Fiecare primărie a informat pe tot traseul cetățenii care au terenuri în acele zone. Numele lui este Daniel Nicula, cumnatul lui Gabriel Zetea, care în ședință a spus că nu cedează pentru că are presiuni asupra lui. M-am întrebat cine poată să pună presiuni și atunci am aflat răspunsul”, a declarat Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș.

Președinte PNL Maramureș mai acuză PSD Maramureș că a încercat să blocheze și alte proiecte majore de investiție pentru Maramureș.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate

YHP Logo