Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

IPJ MARAMUREȘ – Prevenirea criminalității prin metoda „peer mediation”, la Colegiul Național „V. Lucaciu” Baia Mare

Publicat cu

pe

O modalitate de combatere și prevenire a violenței școlare este medierea conflictelor, constatându-se că aceasta devine mult mai benefică dacă este exersată de către mediatori ce au aceeași vârstă și statut cu persoanele mediate.

La Colegiul Național „Vasile Lucaciu” din Baia Mare, 14 tineri au devenit mesagerii polițiștilor de prevenire, jucând un rol inedit: acela de a vorbi despre aspecte legislative colegilor lor din clasele mai mici.
Timp de o săptămână polițiștii de prevenire s-au întâlnit cu elevii clasei a X-a G de la unitatea școlară, care au acceptat provocarea de a fi implicați pe problematica prevenirii criminalității, prin formarea unor echipe de elevi-mediatori.

„În echipe de câte doi, tinerii și-au ales teme de discuții precum: prevenirea consumului și a traficului de droguri, prevenirea agresiunilor sexuale și siguranța în mediul online. Sub îndrumarea polițiștilor de prevenire, aceștia s-au pregătit temeinic și au împărtășit informații prețioase colegilor, într-o manieră apropiată, de la egal la egal.
Cei care au prezentat au avut oportunitatea de a explica noțiuni diferite de cele cu care sunt familiarizați la școală și de a răspunde la diferite întrebări. De cealaltă parte, elevii au asimilat informațiile într-un mod accesibil și, în acest sens, pot identifica mai repede natura problemelor cu care se confruntă sau în care sunt implicați”, Ttransmit reprezentanții IPJ Maramureș.

Fiecare participant a fost recompensat pentru efortul depus și pentru acceptarea provocării cu o diplomă și felicitările polițiștilor și cadrelor didactice.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate