Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

IPOCRIT – Edward Snowden a primit un paşaport rusesc după ce a depus jurământul de credinţă

Publicat cu

pe

Edward Snowden a primit un paşaport rusesc după ce a depus un jurământ de credinţă ţării în care a fugit pentru a scăpa de închisoare în SUA, a declarat pentru The Guardian avocatul său, potrivit News.ro. Edward Snowden, în vârstă de 39 de ani, a fugit din Statele Unite şi a primit azil în Rusia, după ce în 2013 a divulgat dosare secrete care au scos la iveală operaţiuni de supraveghere interne şi internaţionale ale Agenţiei de Securitate Naţională a SUA.

Dezvăluirile lui Snowden au pus în pericol atât operațiunile de supraveghere, cât și viața mai multor agenți americani sau ale colaboratorilor acestora.

Autorităţile americane speră de ani de zile ca Snowden să se întoarcă în Statele Unite pentru a fi judecat într-un proces penal sub acuzaţia de spionaj.

Lui Snowden i s-a acordat cetăţenia rusă printr-un ordin semnat de Vladimir Putin în septembrie. Kucherena a declarat vineri că Snowden este „fericit” şi că cetăţenia rusă ar împiedica extrădarea sa.

Decizia a venit într-un moment extrem de nefavorabil, după invadarea Ucrainei de către Rusia şi izolarea internaţională. Rusia şi-a mobilizat populaţia pentru război şi a ameninţat că va folosi arme nucleare pentru a apăra teritoriul pe care l-a ocupat în Ucraina.

Actualitate

YHP Logo