Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

IRAN – Moartea lui Ebrahim Raisi a fost confirmată oficial

Publicat cu

pe

Presa iraniană și ulterior oficiali iranieni au confirmat, luni dimineață, decesul președintelui iranian Ebrahim Raisi, în vârstă de 63 de ani, și al ministrului de externe Hossein Amir-Abdollahian, în urma prăbușirii unui elicopter în provincia muntoasă Azerbaidjanul de Est.

Salvatorii de la Semiluna Roșie au recuperat corpurile victimelor, inclusiv pe cel al președintelui Raisi. Conform presei locale, acestea vor fi trimise la Tabriz, capitala regiunii. Epava carbonizată a elicopterului, care s-a prăbușit duminică și în care se aflau Raisi și ministrul de externe Amir-Abdollahian, a fost găsită luni dimineața devreme, după o căutare în condiții de viscol.

„Președintele Raisi, ministrul de externe și toți pasagerii din elicopter au fost uciși în accident”, a declarat pentru Reuters un oficial iranian de rang înalt, care a dorit să rămână anonim din cauza sensibilității subiectului.

Moartea lui Raisi a fost confirmată ulterior într-o declarație pe rețelele sociale și la televiziunea de stat de către vicepreședintele Mohsen Mansouri.

Televiziunea de stat a relatat că imaginile de la fața locului arată că aeronava s-a izbit de un vârf de munte, deși nu au fost furnizate detalii oficiale cu privire la cauza prăbușirii.

Actualitate

YHP Logo