Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

ISU MARAMUREȘ – Amenzi mari pentru cei care ard deșeuri fără a deține permis de lucru cu foc deschis

Publicat cu

pe

Pompierii maramureșeni le reamintesc cetățenilor că, în conformitate cu HGR nr. 537/2007, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor, arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi reprezintă contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1000 lei la 2500 lei.

„Emiterea permisului se face prin grija primarului fiecărei localități de către șeful serviciului voluntar pentru situații de urgență sau persoana desemnată în acest sens. Arderea vegetației / resturilor vegetale se poate executa numai cu acordul autorității competente pentru protecția mediului și după informarea serviciilor voluntare pentru situații de urgență.

Permisul de lucru cu foc deschis NU este necesar pentru executarea arderii vegetației uscate și a resturilor vegetale în cadrul gospodăriei cetățenești”, transmit reprezentanții ISU Maramureș.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate

YHP Logo