Connect with us

ACTUALITATE

ISU MARAMUREȘ – Exerciții efectuate de pompierii din Fărcașa și Târgu Lăpuș

Publicat cu

pe

Pompierii Secției Fărcașa au desfășurat ieri un exercițiu de tip LIVEX, cu forțe și mijloace în teren. Scenariul acestuia presupune desfășurarea unei misiuni de salvare a două victime surprinse sub dărâmături, ca urmare a manifestării unui cutremur. O victimă a fost identificată și extrasă de la nivelul superior al clădirii, iar cea de a doua a fost găsită ulterior în subsolul imobilului, parțial prăbușit.
„Și sărbătoriții zilei de ieri, pompierii din cadrul Stației Târgu Lăpuș, înființată în urmă cu 16 ani, ca pichet de pompieri, au sărbătorit tot prin muncă.
În cadrul unui operator economic din orașul Târgu Lăpuș, care își desfășoară activitatea în hale de producție cu suprafețe desfășurate mari, pompierii Stației Târgu Lăpuș s-au antrenat, prin efectuarea unei misiuni similare, de căutare-salvare. Exercițiul a presupus gestionarea unei situații de urgență generată de prăbușirea acoperișului halei, în urma manifestării unor fenomene meteorologice extreme. Mai mulți muncitori s-au aflat în imposibilitatea de a se autoevacua, intervenindu-se pentru salvarea lor”, informează reprezentanții ISU Maramureș.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate