Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

ITM MARAMUREȘ – Amenzi în valoare de peste 100.000 lei aplicate în luna august

Publicat cu

pe

În cursul lunii august 2023 Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Maramureș a desfășurat acțiuni de control, în toate domeniile de activitate ale economiei naționale, conform planului anual de control aprobat de Inspecția Muncii, prin cele două compartimente, respectiv relații de muncă și sănătate și securitate în muncă.

„În domeniul relațiilor de muncă au fost verificați 117 agenți economici, fiind constatate 239 deficiențe pentru care au fost dispuse măsuri de remediere și intrare în legalitate. Au fost aplicate 32 de sancțiuni contravenționale, respectiv 22 de avertismente și 10 amenzi, valoarea amenzilor ridicându-se la suma de 102.500 de lei.

În domeniul securității și sănătății în muncă au fost verificați 78 de agenți economici, fiind depistate 83 de neconformități de la lege, pentru care au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate. Au fost aplicate 83 de sancțiuni contravenționale, respectiv 80 de avertismente și 3 amenzi în valoare totală de 21.000 de lei. În cursul lunii august au fost înregistrate și avizate 9 accidente de muncă, toate cu incapacitate temporară de muncă”, transmit reprezentanții ITM Maramureș.

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo