Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

IUNIE – Controale pe cursurile de apă din județul Maramureș

Publicat cu

pe

Luna iunie aduce startul controalelor pe salubrizarea cursurilor de apă din județ. Subiectul a fost dezbătut ieri, 28 mai, în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență condus de prefectul Rudolf Stauder, în calitate de președinte. Ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-a desfășurat în clădirea Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Gheorghe Pop de Băsești” al Județului Maramureș.

S-a discutat despre programul acțiunii de verificare a modului în care au fost salubrizate cursurile de apă, a modului în care au fost realizate și întreținute șanțurile și rigolele în localități, pentru asigurarea secțiunilor de scurgere a apelor mari, locațiile de amplasare a bazelor, respectiv subiecte diverse.

„Programul acțiunii de verificare a modului în care au fost salubrizate cursurile de apă și au fost realizate și întreținute șanțurile și rigolele în localități, pentru asigurarea secțiunilor de scurgere a apelor mari, se va desfășura în județul Maramureș, în perioada următoare, de către comisii mixte, stabilite prin ordin de prefect. Acestea vor fi alcătuite din reprezentanți ai instituțiilor publice (Sistemul de Gospodărire a Apelor Maramureș, Instituția Prefectului-Județul Maramureș, Garda de Mediu – Comisariatul Județean Maramureș și Garda Forestieră), care se vor deplasa, împreună cu reprezentanți ai unităților administrativ-teritoriale, pe raza localităților din județ. La finalul acțiunii de verificare, va fi întocmit, prin grija directorului S.G.A. Maramureș, un raport care va fi aprobat de prefectul județului, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) și care va fi transmis la Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa, până la data de 15 iulie 2024”, a anunțat CJSU Maramureș.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate