Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

JO 2024 – Cercurile olimpice au fost instalate pe Turnul Eiffel, cu 50 de zile înaintea startului JO 2024

Publicat cu

pe

Cercurile olimpice, cântărind 30 de tone, au fost instalate pe Turnul Eiffel cu 50 de zile înainte de deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris, conform presei franceze.

Cercurile au ajuns la Paris în cursul săptămânii și au fost asamblate la sol, apoi ridicate în noaptea de joi spre vineri cu ajutorul a două macarale uriașe.

Începând de vineri, turiștii și parizienii pot admira uriașele cercuri olimpice montate pe faimoasa structură metalică din capitala Franței, potrivit cotidianului Les Echos.

Cele cinci inele, colorate în verde, negru, roșu, galben și albastru, reprezentând cele cinci continente, au fost instalate la o înălțime de 70 de metri între etajele 1 și 2 ale turnului. Aproximativ treizeci de oameni au lucrat pentru a crea una dintre imaginile emblematice ale JO 2024.

Cercurile gigantice, având 29 de metri lățime totală, 15 metri înălțime, 9 metri diametru per inel și o greutate totală de peste 30 de tone, au trecut prin opt luni de testare.

„Nu a fost simplu să aducem cercurile olimpice alături de cel mai simbolic monument din Paris”, a declarat Thierry Reboul, directorul executiv al comitetului de organizare Paris-2024.

Fabricate de Arcelor Mittal, cercurile sunt orientate spre Sena și Trocadero, unde va avea loc ceremonia de deschidere a JO 2024, pe 26 iulie.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate