Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

JO 2024 – Fiica băimărencei Aura Friedmann (Azoiței), medalie de argint pentru Israel

Publicat cu

pe

Echipa feminină de gimnastică ritmică a Israelului a cucerit medalia de argint la Jocurile Olimpice 2024. Din echipa care a urcat pe treapta a doua a podiumului face parte și Adar Friedmann, sportivă cu origini românești. Părinții ei au emigrat în „Țara Sfântă” în 2001.

Mama lui Adar este nimeni alta decât fosta handbalistă băimăreancă Aura Friedmann (Azoiței).

„Felicitări Adar Friedmann !!!! Echipa de gimnastica ritmica a Israelului din care face parte și nepoata mea Adar… este vicecampioana olimpică !!!”, a scris Aurel Azoiței, unchiul lui Adar, pe Facebook.

„Sportiva născută la Petah Tikva a împlinit 18 ani cu puțin timp înaintea Jocurilor Olimpice, pe 18 iulie, ea începând să practice acest sport de la șase ani. „Dintotdeauna am iubit gimnastica. Nu toată lumea poate atinge un nivel ridicat, e ceva foarte special”, declara ea anul trecut, când afirma că marele său obiectiv e să participe la Jocurile Olimpice de la Paris.

Adar, care a terminat liceul vara aceasta, e descrisă drept „o fată extrem de rușinoasă de felul ei”, însă foarte apreciată de colegele de echipă pentru seriozitatea afișată la antrenamente.

Conduita ireproșabilă i-a adus rezultate încă de la o vârstă fragedă, ea cucerind două medalii de aur la Mondialele de la Valencia din 2022 și alte două distincții la fel de strălucitoare și la Europenele de la Tel Aviv (2022), respectiv Baku (2023). Vitrina ei e completată cu alte medalii de argint și bronz cucerite la competițiile internaționale”, scrie gsp.ro.

Marius CÎMPIAN

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate

YHP Logo