Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

JO 2024 – Olanda, campioană olimpică la ştafetă mixtă 4×400 m

Publicat cu

pe

Echipa Olandei, formată din Eugene Omalla, Lieke Klaver, Isaya Klein Ikkink și Femke Bol, a câștigat ștafeta mixtă 4×400 m sâmbătă seara, la Jocurile Olimpice de la Paris, într-o probă aflată doar pentru a doua oară în programul olimpic de atletism, relatează AFP.

Olandezii au terminat cursa în 3 minute 07 secunde 43/100, după o revenire remarcabilă a vedetei Femke Bol în ultimul schimb. Pe locul al doilea s-a clasat echipa Statelor Unite (Vernon Norwood, Shamier Little, Bryce Deadmon, Kaylyn Brown), cu un timp de 3 minute 07 secunde 74/100, iar podiumul a fost completat de britanici (Samuel Reardon, Laviai Nielsen, Alex Haydock-Wilson, Amber Anning), care au încheiat cursa în 3 minute 08 secunde 01/100. Femke Bol a obținut astfel primul său titlu olimpic la Paris, având în vedere și alte două probe: 400 m garduri și ștafeta 4×400 m.

Americanii, care sunt campionii mondiali en-titre și medaliați cu bronz olimpic la Tokyo în 2021, au doborât recordul mondial în serii, dar au eșuat în finală.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate

YHP Logo