Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

JO 2024 – Parisul a doborât recordul de bilete vândute pentru Jocurile Olimpice

Publicat cu

pe

Jocurile Olimpice de la Paris, care vor începe peste două săptămâni, au stabilit un nou record în privinţa numărului de bilete vândute, excluzând Jocurile Paralimpice, au anunţat organizatorii francezi, citaţi de AFP.

Până acum, pentru JO 2024 s-au vândut 8,6 milioane de bilete, depăşind recordul anterior deţinut de Atlanta cu 8,3 milioane de bilete vândute în 1996, a afirmat Tony Estanguet, preşedintele comitetului Paris-2024.

„Recordul era deţinut de Jocurile de la Atlanta din 1996, cu 8,3 milioane de bilete. Am depăşit acest număr de ceva timp. Suntem la 8,6 milioane pentru Jocurile Olimpice, plus un milion pentru Jocurile Paralimpice”, a declarat Estanguet.

Nu există un clasament oficial sau date sigure privind numărul de bilete vândute la ediţiile anterioare ale Jocurilor Olimpice. „Doar Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) deţine aceste cifre şi ne-a informat despre ele”, a precizat comitetul de organizare.

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Paris intenţionează să vândă 10 milioane de bilete pentru această ediţie (26 iulie-11 august) şi 2,8 milioane pentru Jocurile Paralimpice (28 august-8 septembrie).

„Vestea bună este că, în această perioadă finală, vom pune din nou în vânzare un anumit număr de bilete pentru multe sporturi”, a continuat Tony Estanguet.

„Există oportunităţi foarte bune la preţuri diferite pentru Jocurile Olimpice, pentru Jocurile Paralimpice, pentru ceremoniile de deschidere şi de închidere”, a adăugat el.

„Suntem mândri că am doborât deja recordul, dar putem merge şi mai sus”, a concluzionat preşedintele comitetului de organizare.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate