Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

JO 2024 – Podiumul din plastic reciclat va aminti de Turnul Eiffel

Publicat cu

pe

După mascote, torță, medalii și afiș, acum știm cum arată podiumul Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Paris: realizat din plastic reciclat, acesta are pe fațadă modele curbe inspirate de Turnul Eiffel, informează AFP joi.

Organizatorii au prezentat joi podiumul, explicând că 68 de podiumuri au fost realizate din 40 de tone de plastic reciclat, furnizat de o companie din Aubervilliers (departamentul Seine-Saint-Denis). Podiumurile, concepute modular, vor fi folosite atât pentru Jocurile Olimpice, cât și pentru cele Paralimpice.

Fațada podiumurilor, decorată cu motive de „dantelă metalică” inspirate de Turnul Eiffel, este albă și a fost produsă de o companie din Eure-et-Loir. Asamblarea finală, pe un suport de placaj, a fost realizată de o firmă din Orly, în departamentul Val-de-Marne.

Tony Estanguet, președintele Comitetului de Organizare, a salutat un podium „100% made in France”.

Partea superioară a treptelor este gri, „referindu-se la zincul de pe acoperișurile Parisului”, a explicat Joachim Ronsin, director de design al comitetului de organizare a JO.

Așa cum s-a anunțat anterior, cercurile olimpice vor fi montate pe Turnul Eiffel pentru JO 2024.

Podiumurile Jocurilor sunt destinate să aibă „o a doua viață” după competiție, deși soarta lor exactă rămâne deocamdată necunoscută.

Fosta campioană paralimpică la natație, Ludivine Munos, a subliniat importanța acestui obiect pentru sportivi: „Ne gândim mereu la asta, ne spunem că într-o zi vom avea șansa să urcăm pe această treaptă”.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate