Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

JO 2024 – România a calificat doar un sportiv la JO 2024 în turneul preolimpic de la Baku

Publicat cu

pe

România a reușit să trimită un singur sportiv, Andreea Beatrice Ana, la Jocurile Olimpice de la Paris, deși a avut o echipă de 15 luptători la Turneul Preolimpic European de la Baku, în Azerbaidjan.

În competiția de duminică la lupte libere, Răzvan Marian Kovacs a fost învins de ucraineanul Kamil Kerimov în runda preliminară la categoria 57 kg. La categoria 65 kg, Ștefan Ionuț Coman a fost depășit în runda preliminară de bulgarul Mikiai Salim Naim.

Cel mai notabil rezultat a fost obținut de Zurab Kapraev, originar din Rusia, care a ajuns în sferturile de finală la categoria 74 kg. Kapraev a învins în preliminarii pe nord-macedoneanul Rasul Shapiev, iar în optimi l-a învins pe estonianul Erik Reinbok, dar a fost învins în sferturile de finală de către azerul Turan Bairamov, care ulterior s-a calificat la Jocurile Olimpice din 2024.

În categoria 97 kg, Georgian Florin Tripon a început cu o victorie în runda preliminară împotriva lituanianului Lukas Krasauskas, dar a pierdut în sferturile de finală împotriva ucraineanului Ilia Arceaia.

Cu Andreea Beatrice Ana în echipă, România a trimis un total de 77 de sportivi la Jocurile Olimpice de la Paris.

Turneul Preolimpic European de la Baku, desfășurat între 5 și 7 aprilie, a oferit un total de 36 de locuri pentru Jocurile Olimpice de la Paris. Conform regulamentului, câștigătorii celor două semifinale de la fiecare categorie s-au calificat la Paris. În total, 301 sportivi au participat la cele 18 categorii de la cele trei stiluri.

Ultima șansă de calificare la Jocurile Olimpice din 2024 va fi Turneul Preolimpic Mondial, programat între 9 și 12 mai, la Istanbul.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate