Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

JO DE IARNĂ – Oraşul Salt Lake City, favorit să primească organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2034

Publicat cu

pe

Salt Lake City, în SUA, pare aproape sigură să primească dreptul de a găzdui Jocurile Olimpice de iarnă din 2034. Potrivit unor oficiali, acest succes este rezultatul infrastructurii solide a orașului și a sprijinului entuziast al publicului. În cursul acestui an, reprezentanții Comitetului Internațional Olimpic (CIO) au evaluat planurile pentru eveniment, care nu implică construirea de facilități noi, iar orașul nu are concurenți pentru acest privilegiu.

Salt Lake City a mai fost gazda Jocurilor Olimpice de iarnă în 2022 și, recent, CIO a fost impresionat de ceea ce au văzut în timpul unei vizite în oraș. Catherine Raney-Norman, președinta Comitetului pentru Jocurile Salt Lake City – Utah, a subliniat că bazele existente sunt suficiente și că CIO a plecat mulțumit de ceea ce au constatat.

În timp ce alte orașe care au considerat găzduirea Jocurilor Olimpice s-au confruntat cu costuri exorbitante, Salt Lake City beneficiază de moștenirea Jocurilor Olimpice din 2002 și de sprijinul solid al comunității, cu un nivel de susținere publică de peste 80%.

Obiectivul pentru Jocurile din 2034 se axează pe impactul pozitiv asupra comunității, iar nu pe construirea de facilități noi. Salt Lake City are în vedere să găzduiască noi concursuri, precum ”big air”, folosind baze temporare în centrul orașului, iar Universitatea Utah va servi drept Sat Olimpic.

Deși orașul a aspirat inițial să găzduiască Jocurile din 2030, a fost nevoit să se retragă din considerente legate de apropierea Jocurilor Olimpice de vară din 2028, care vor avea loc la Los Angeles. Cu toate acestea, se așteaptă ca CIO să anunțe oficial alegerea orașului gazdă pe 24 iulie, înaintea deschiderii Jocurilor Olimpice de la Paris.

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo