Connect with us

SPORT

JO – Emmanuel Macron a inaugurat Satul Olimpic al JO 2024 de la Paris

Publicat cu

pe

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a inaugurat joi Satul Olimpic, care va servi ca locuință pentru până la 14.500 de persoane, inclusiv sportivi, antrenori și oficiali, în timpul Jocurilor Olimpice de vară de la Paris (26 iulie – 11 august), și pentru alte 9.000 de persoane în timpul Jocurilor Paralimpice, conform informațiilor furnizate de Reuters.

Solideo, societatea publică responsabilă cu construcția satului, a predat oficial joi cheile acestui complex imens și ultramodern, cu un aspect aproape futurist și cu vedere la fluviul Sena care străbate Parisul, către Comitetul de organizare Paris-2024. Costurile totale ale proiectului s-au ridicat la două miliarde de euro.

Conform Palatului Elysee, Satul Olimpic este conceput pentru a fi un „manifest în aer liber al orașului cu emisii scăzute de carbon de mâine” și „o vitrină a excelenței și inovației franceze”.

Amplasat pe o suprafață de 52 de hectare, în nordul Parisului, între Saint-Denis, insula Saint-Denis și Saint-Ouen, Satul Olimpic a fost în construcție timp de șapte ani. Acesta include aproximativ 82 de clădiri, 3.000 de apartamente și 7.200 de camere, precum și numeroase facilități pentru sportivi și personalul lor pe durata competițiilor. În timpul Jocurilor Olimpice, Satul va funcționa ca un oraș în toată regula, oferind sportivilor toate serviciile necesare pentru viața de zi cu zi.

După încheierea Jocurilor Paralimpice (28 august – 8 septembrie), apartamentele vor fi reconfigurate pentru a găzdui rezidenți și afaceri în cadrul acestui nou cartier, care va avea aproximativ 6.000 de locuitori.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate