Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

JO – Jocurile Olimpice de Tineret de la Gangwon s-au încheiat cu victoria Italiei în clasamentul pe medalii

Publicat cu

pe

Italia s-a situat pe primul loc în clasamentul pe medalii la Jocurile Olimpice de Tineret de la Gangwon din Coreea de Sud, care s-au încheiat joi, reușind să obțină un total de 11 medalii, dintre care 3 de argint și 4 de bronz.

Podiumul a fost completat de Germania, cu 9 medalii de aur, 5 de argint și 6 de bronz, și de Coreea de Sud, care a adunat 7 medalii de aur, 6 de argint și 4 de bronz. În schimb, România a ocupat locul al 30-lea, reușind să obțină o singură medalie de bronz.

Aceasta a fost cea de-a patra ediție a Jocurilor Olimpice de Tineret de iarnă, care s-a încheiat printr-o ceremonie emoționantă în Parcul Olimpic Gangneung, situat la 160 de kilometri est de capitala Seul. Tema ceremoniei de închidere a fost „Să strălucim din nou”, inspirată din motto-ul competiției, „Să creștem împreună, să strălucim mereu” (Grow Together, Shine Forever).

Provincia Gangwon a fost gazda a unui număr record de sportivi, 1.802 din 78 de țări, marcând prima ediție de iarnă a Jocurilor de Tineret desfășurată în afara Europei. Tinerii sportivi au concurat pe majoritatea bazelor care au găzduit competițiile la Jocurile Olimpice de iarnă din 2018, de la PyeongChang.

Ceremonia de închidere a avut loc sub privirile celor doi schiori de fond ai României, Boglarka Pall și Ștefan Gherghel, care au purtat cu mândrie drapelul țării.

Performanțele notabile ale delegației României includ obținerea celei de-a șasea medalii la Jocurile Olimpice de Tineret pentru sporturile de iarnă, și anume o medalie de bronz câștigată de Mihaela Alexia Anton la proba feminină de monobob. De-a lungul istoriei participării la această competiție, România a acumulat în total 3 medalii de aur și 3 medalii de bronz în diverse discipline.

Echipa Olimpică Team Romania a avut 33 de sportivi, 16 femei și 17 bărbați, care au concurat în 9 discipline din programul celei de-a patra ediții a Jocurilor Olimpice de Tineret pentru sporturile de iarnă, desfășurată în perioada 19 ianuarie – 1 februarie. Aceștia au participat la biatlon, bob, patinaj viteză, sanie, sărituri cu schiurile, schi alpin, schi fond, skeleton și snowboard.

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo