Connect with us
Descarcă aplicația

MOZAIC

L-AU CUMPĂRAT! – Un rubin uriaş a fost vândut pentru suma record de 34,8 milioane de dolari la o licitație din New York

Publicat cu

pe

Un rubin uriaş de 55,22 carate, denumit ”Estrela de Fura”, cel mai mare scos vreodată la licitaţie, a fost adjudecat joi la New York pentru suma de 34,8 milioane de dolari, un record pentru această piatră, a anunţat casa de licitaţii Sotheby’s, potrivit AFP.

Tăiat şi modelat dintr-o piatră brută de 101 carate descoperită în septembrie într-o mină din Montepeuz, Mozambic, exploatată de compania Fura Gems, rubinul a fost atracţia principală a acestei vânzări de bijuterii cu 100 de loturi.

El a fost oferit la un preţ de pornire de 21 milioane de dolari şi a fost adjudecat pentru 34,8 milioane de dolari cu tot cu taxe şi comisioane de către un cumpărător anonim prin telefon.

O purtătoare de cuvânt a casei de licitaţii Sotheby’s a declarat pentru AFP că acesta este un „colecţionar privat din Orientul Mijlociu”, fără a oferi alte detalii.

Precedentul record aparţinea unui rubin din Myanmar de 25,59 de carate, vândut pentru 30,33 milioane de dolari cu tot cu taxe de către Sotheby’s la Geneva în 2015.

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate