Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

LA ALȚII SE POATE – Polonia plafonează prețul gazelor în 2023 pentru gospodării, școli, spitale și biserici

Publicat cu

pe

Președintele Andrzej Duda a promulgat o lege privind înghețarea prețurilor la gaze pentru gospodării, precum și pentru anumite alte entități, inclusiv spitale, biserici, școli și grădinițe. Cu toate acestea, spre deosebire de plafonarea prețurilor la electricitate introdusă anterior, noile măsuri nu se aplică întreprinderilor mici și mijlocii, transmite notesfrompoland.com.

„Legea urmărește să reducă și mai mult, la minimum, creșterile de prețuri pentru cei mai vulnerabili clienți, precum și să sporească securitatea energetică a țării”, a scris cancelaria președintelui într-o declarație.

În 2023, vânzătorii de gaze vor fi obligați să aplice un preț maxim de 200,17 zloți pe MWh, același cu cel maxim pentru 2022. Fără noua lege, prețul maxim ar fi crescut la 649,9 zloți/MWh. Tarifele pentru tarifele de distribuție vor fi, de asemenea, înghețate la nivelul din 2022.

Polonia, ca și alte țări europene, s-a confruntat în acest an cu o creștere vertiginoasă a prețurilor la energie, declanșată în special de consecințele invaziei Rusiei în Ucraina. Luna trecută, prețurile la energie au fost cu 36,8% mai mari decât în urmă cu un an.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate