Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

LEGE! – Minorii nu mai pot cumpăra țigări electronice, inclusiv de unică folosință, din magazine și de pe internet

Publicat cu

pe

Legea va fi activă după publicarea în Monitorul Oficial și se va concentra pe regularea dispozitivelor electronice destinate încălzirii tutunului, precum și a țigărilor electronice de unică folosință sau a celor reîncărcabile. Aceste produse nu vor mai putea fi comercializate minorilor în magazine fizice, automate specializate sau online. De asemenea, minorii nu vor mai putea achiziționa lichide pentru umplerea țigărilor electronice.

În cazul vânzării prin automate speciale, atât proprietarii dispozitivelor, cât și cei ai spațiilor în care acestea sunt amplasate, vor putea fi amendați. În plus, companiile de curierat vor trebui să se asigure că nu livrează aceste produse minorilor. Conform legii recent promulgate, se interzice vânzarea prin dispozitive de tipul easybox/locker a tuturor categoriilor de produse care conțin tutun, a țigaretelor electronice, a lichidelor de reumplere pentru țigări electronice și a dispozitivelor electronice pentru încălzirea tutunului. Produsele livrate prin intermediul serviciilor de curierat trebuie să fie marcate pe colet cu un mesaj clar, avertizând că conțin produse din tutun și/sau nicotină, și că trebuie verificată vârsta clientului.

De asemenea, fumatul țigărilor tradiționale sau a celor electronice este interzis pentru elevi în orice instituție de învățământ. Noile reglementări prevăd amenzi între 100 și 500 de lei pentru persoane fizice și amenzi de până la 100.000 de lei pentru persoane juridice, în funcție de gravitatea încălcării, iar companiile se confruntă cu riscul închiderii în cazul abaterilor repetate.

Actualitate

YHP Logo