Connect with us

IMPORTANT

LEGE RCA – Propunerile care îi vor afecta direct pe șoferi

Publicat cu

pe

Șoferii ar trebui să ia atitudine având în vedere că se dorește schimbarea Legii RCA și nu în sensul bun, adică în interesul șoferilor. Semnalul de alarmă este tras de către Confederaţia C.O.T.A.R., prin președintele Vasile Ştefănescu, care a luat act de mesajele publicitare distribuite prin care sunt susţinute propunerile multinaţionalelor din asigurări pentru modificarea legii RCA.

„Reamintim celor 10 milioane de şoferi cele mai importante propuneri care îi vor afecta în mod direct: În cazul unui accident, păgubitul RCA va trebui să semneze o convenţie de plată cu compania de asigurări, fără a cunoaşte costul real al reparaţiei. Compania de asigurări va face o ofertă de preţ subevaluată, iar păgubitul va trebui să decidă dacă o acceptă sau nu. Aceasta situaţie va afecta aproximativ 300.000 de păgubiţi RCA anual, care vor trebui să găsească soluţii pentru a-şi repara maşinile cu sume insuficiente.

Legea va obliga păgubitul RCA să accepte suma stabilită de compania de asigurări sau să îşi repare maşina doar la un service auto indicat de aceasta. Adică exact acele service-uri obligate să folosească piese şi materiale de calitate inferioară, unde muncitorii sunt plătiţi prost din cauza tarifelor orare mici impuse de asigurători. Păgubiţii păcăliţi de firmele de asigurări care îşi vor căuta dreptatea în instanţă pentru a-şi primi banii cuveniţi – nouă din zece procese sunt câştigate de şoferii români – vor beneficia de la asiguratorii rău platnici de penalităţi de doar 0,02 la sută pe zi. În plus, dacă păgubitul RCA şi soţia sa au fiecare câte o maşină, compania de asigurări nu va mai deconta maşina la schimb pentru perioada reparaţiei, considerând că pot folosi una dintre maşini pe rând”, precizează COTAR.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate