Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

LEGISLAȚIE – Victimele hărțuirii sexuale au la dispoziție o nouă metodă de a reclama agresorii

Publicat cu

pe

Guvernul a adoptat, în primă lectură, un proiect de hotărâre de guvern ce extinde la nivelul universităților și școlilor Metodologia de combatere și prevenire a Hărțuirii sexuale, intrată în vigoare anul trecut. 

Principala măsură este posibilitatea de a lua, în anumite cazuri, sesizările anonime. Totodată, a fost aprobat un proiect de lege care a fost pus în transparență, de Ministerul Dezvoltării și care vizează modificarea regimului petițiilor, așa încât să permită sesizările anonime.

„În ceea ce privește regimul petițiilor, care interzice sesizările anonime, proiectul de lege urmărește să introducă o excepție în cazul în care petițiile anonime se referă la hărțuire pe criteriu de sex sau de hărțuire morală. Acestea urmează să fie supuse analizei persoanei responsabile sau Comisiei de primire și soluționare a cazurilor de hărțuire, conform Metodologiei pentru prevenția și combaterea hărțuirii.
În ceea ce privește proiectul de HG; acesta modifică Metodologia anti-hărțuire adoptată anul trecut, astfel încât aceasta să acopere, pe lângă instituțiile și autoritățile administrației publice și companiile, și universitățile și unitățile de învățământ preuniversitar. Acestor măsuri li se adaugă unele prevederi noi referitoare la susținerea victimelor, precum și cele menționate mai sus, referitoare la sesizările anonime”, scrie edupedu.ro

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo