Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

LIGA ZIMBRILOR (avancronica etapei 24) – CSM Constanța – Dinamo este derby-ul rundei. Minaur joacă acasă

Publicat cu

pe

Au mai rămas doar trei runde până la finalul sezonului 2022-2023 din Liga Zimbrilor. Etapa este dominată de derby-ul CSM Constanța – Dinamo București, în care se întîlnesc primele două clasate. Meciul va fi televizat, la fel ca și partida CS Minaur – CSM Focșani. 

Programul etapei a 24-a:

– sâmbătă, 8 aprilie

CSU din Suceava – Potaissa Turda (ora 17)

Meciul este unul cu miză pentru ambele combatante. Sucevenii au un moral bun după victoria din Cupa României cu CSM Focșani (29-27) și au neapărată nevoie de victorie pentru a rămâne deasupra locurilor de baraj. Turdenii sunt în formă și mai speră la locul 5 de care îi despart doar două puncte în acest moment.

CSM București – CSM Odorheiu Secuiesc (ora 17)

Bucureștenii sunt mari favoriți în fața ultimei clasate și cu o victorie, previzibilă, își vor menține șansele de a ocupa la finalul sezonului un loc de cupă europeană.

CSM Vaslui – SCM Politehnica Timișoara (ora 18)

Meci de „care pe care” în lupta pe care cele două echipe o duc în lupta lor pentru a scăpa de locurile de baraj (11 și 12) pe care le ocupă în acest moment. Echipa care va pierde își va diminua serios șansele de a-și atinge obiectivul, iar un eventual rezultat de egalitate nu va ajuta prea mult vreuna dintre formații.

CSM Bacău – HC Buzău (ora 18)

Partida se anunță a fi echilibrată și ambele echipe ar vrea să scape de emoții pe final de campionat. Deocamdată niciuna dintre ele nu a scăpat de pericolul de a ajunge la baraj.

CSM Constanța – Dinamo București (ora 19, Pro Arena)

Este cu siguranță meciul etapei, în care CSM Constanța, fără antrenorul George Buricea (suspendat) pe bancă, va încerca să strice procentajul maxim al dinamoviștilor din acest sezon. Cu o victorie, dobrogenii ar lua o opțiune decisivă pentru locul 2, în caz contrar Minaur ar putea să-i depășească în clasament. Este primul episod din duelul CSM Constanța-Dinamo, cele două formații urmând să se întâlnească din nou miercuri, 12, aprilie, în sferturile Cupei României, tot la Constanța.

– duminică, 9 aprilie

CS Minaur – CSM Focșani (ora 17.30, Pro Arena)

Minaur are nevoie de cele trei puncte în acest meci și speră ca Dinamo să bată pe Constanța pentru a trece pe locul 2 în clasament. CSM Focșani nu traversează o perioadă prea bună de formă, dar nici Minaur, care se confruntă cu probleme de lot, n-a strălucit în ultimele meciuri jucate.

CSM Oradea – Steaua București (ora 18)

CSM Oradea a jucat bine în ultima perioadă și, ca o palidă consolare, a scăpat de „lanterna roșie” a clasamentului. Bihorenii vor încerca, cu siguranță, să încurce și Steaua, dar misiunea lor este dificilă deoarece adversarul este unul puternic și pornește cu prima șansă în acest meci.

Clasament: 1. Dinamo 66p (un meci mai puțin jucat), 2. CSM Constanța 54p, 3. Minaur 52p, 4. Steaua 46p, 5. CSM Focșani 41p , 6. CSM București 40p (un meci mai puțin), 7. Potaissa Turda 39p, 8. CSM Bacău 26p, 9. HC Buzău 25p, 10. CSU din Suceava 24p, 11. CSM Vaslui 23p, 12. Politehnica Timișoara 23p, 13. CSM Oradea 4p, 14. CSM Odorheiu Secuiesc 4p.

foto Facebook CS Dinamo handbal

Actualitate

YHP Logo