Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

LOC DE MUNCĂ – Statul are neocupate 91.000 de posturi, 15.000 find lipsă la MApN

Publicat cu

pe

Administrația centrală, din subordinea Guvernului, are 815.260 de angajați, deși numărul de posturi aprobate (bugetate) este de 906.142, potrivit datelor analizate de Profit.ro.

Guvernul are, astfel, 90.882 de posturi vacante, informație importantă în contextul deciziei recente a Executivului, anunțată de Profit.ro la începutul lunii decembrie, de a da, din nou, liber instituțiilor statului să facă angajări de anul următor, urmând ca înghețarea angajărilor în sistemul public introdusă pentru a doua parte din 2022 (iulie-decembrie) să nu fie prelungită și în 2023.

Angajările vor putea fi făcute în limita cheltuielilor de personal aprobate pentru instituția respectivă. Guvernul poate decide o blocare a angajărilor la stat abia în a doua jumătate a anului, dacă evoluția economiei și cea a finanțelor statului necesită o astfel de măsură.

În pofida riscurilor generate de războiul din promximitatea României, Ministerul Apărării Naționale are nepcupate circa 15.000 de posturi din aproximativ 100.000 aprobate.

Actualitate

YHP Logo