Connect with us
Descarcă aplicația

TEHNOLOGIE

Localitățile din Maramureș neacoperite cu servicii de internet fix

Publicat cu

pe

În județul Maramureș avem 17 localități neacoperite cu servicii de internet fix cu viteze de download de 100 Mbps și superioare. Însă vedem că de fapt vorbim de sate izolate, unde accesul la internet este mai dificil din alte motive. Și vorbim de Poiana Botizii (Băiuț), Frâncenii Boiului (Boiu Mare), Românești (Boiu Mare), Izvoarele (Cernești), Întrerâuri (Coaș), Groape și Inău (Târgu Lăpuș), Aspra, Dealul Corbului, Jugăstreni, Sălnița, Vima Mare (Vima Mică), Măgureni (Cernești), Preluca Nouă, Preluca Veche (Copalnic Mănăștur), Dealul Mare (Coroieni), Durușa (Valea Chioarului).

Conform studiului ANCOM privind determinarea ariei teritoriale de acoperire a rețelelor publice fixe de comunicații electronice, capabile să furnizeze servicii de comunicații electronice în bandă largă, peste 93% dintre localitățile din România sunt acoperite cu tehnologii pe fibră optică capabile să furnizeze servicii de comunicații electronice în bandă largă de cel puțin 1 Gbps.
În județul Maramureș, următoarele localități au 100% acoperire cu viteze de 1000 Mbps conform declarațiilor transmise de furnizori în anul 2023:

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate

YHP Logo