Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

Lupta cu flăcările continuă. Ultimele noutăți din teren

Publicat cu

pe

Autoritățile maramureșene țin să precizeze că în acest moment forțele de intervenție conlucrează eficient în scopul localizării unui singur focar, celelalte 2 fiind deja în curs de lichidare.

„La această acțiune de stingere intervin 250 subofițeri și 12 ofițeri de la ISU MM, 40 subofițeri din județele limitrofe, împreună cu forțe ale MAI – IJJ 25 subofițeri și 2 ofițeri, IPJ 20 subofițeri și 3 ofițeri , ale Ministerului Apărării Naționale (cu 2 aeronave Spartan), reprezentanți ai Ocolului Silvic etc. Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de cca 500ha. Pompierii militari maramureșeni intervin cu 15 autospeciale de stingere, tehnică suplimentată cu alte 8 mașini alocate în sprijin din județele Satu Mare, Bistrița-Năsăud, Cluj si Sălaj”, anunță ISU Maramureș.

„S-a dispus pentru gestionarea situației suplimentarea personalului I.S.U. Maramureș cu cel aflat în turelele libere. Se acționează cu peste 300 de pompieri sprijiniți de jandarmi, polițiști și angajați ai Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență, pe mai multe sectoare de lucru pentru limitarea extinderii flăcărilor. Datorită degajărilor mari de fum a fost transmis un mesaj prin intermediul sistemului RO-ALERT pentru protecția comunităților, respectiv pentru conducătorii de vehicule care circulau pe DN1C. Un operator economic a pus la dispoziția echipelor de intervenție trei cisterne cu apă. S-a solicitat sprijin aerian din partea Ministerului Apărării Naționale pentru intervenție cu aeronave din dotare, în scopul limitării răspândirii focarelor și în alte zone.

Două aeronave Spartan sunt prezente în zonă și sprijină intervenția echipajelor. De asemenea, la fața locului acțponează 30 de angajați ai Direcției Silvice Maramureș, 60 de angajați ai Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență, dar și de la Serviciul de Ajutor Maltez Baia Mare. Au fost afectate de incendiu 500 hectare de teren și au fost incendiate șase anexe gospodărești”, adaugă CJSU Maramureș.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo