Connect with us

ACTUALITATE

MAI JOS – România se află pe locul 32 în clasamentul „celor mai fericite ţări” pe 2024

Publicat cu

pe

Potrivit Raportului Mondial al Fericirii, România se situează pe poziția 32 în clasamentul celor mai fericite țări dintr-un total de 143 de țări. Comparativ cu anul precedent, țara noastră a coborât pe locul 24. Finlanda ocupă prima poziție pentru al șaptelea an consecutiv, iar Danemarca și Islanda se află din nou pe locurile doi și trei, urmate de Suedia, care ocupă locul patru. Norvegia se clasează pe locul șapte.

Statele Unite nu au reușit să intre în top 20, aceasta fiind prima dată când se află atât de jos în clasament de la crearea World Happiness Report în 2012.

Lituania este considerată cea mai fericită țară din lume pentru persoanele sub 30 de ani.

Raportul evidențiază că, în unele țări precum Norvegia, Suedia, Germania, Franța, Marea Britanie și Spania, bătrânii sunt acum semnificativ mai fericiți decât tinerii. În schimb, în Portugalia și Grecia, tinerii sunt mai fericiți decât bătrânii. De asemenea, există date care arată o scădere a nivelului de fericire al copiilor. Profesorul Jan-Emmanuel De Neve, director al Centrului de Cercetare a Bunăstării de la Oxford, a subliniat că aceste date necesită acțiuni politice imediate, deoarece reflectă o criză de bunăstare în unele regiuni ale lumii.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate