Connect with us
Descarcă aplicația

ADMINISTRATIE

MAI MULȚI BUGETARI – Pregătind noi taxe, Guvernul a depășit, discret, pragul de 10.000 bugetari în plus

Publicat cu

pe

Numărul posturilor ocupate din sectorul public a crescut cu 10.852 persoane în primele cinci luni de mandat ale Guvernului condus de premierul Nicolae Ciucă, decembrie 2021-aprilie 2022, potrivit ultimelor calcule ale Profit.ro.

Cu o medie lunară de 2.170 de posturi în plus în sistemul bugetar, Cabinetul Ciucă, care la acest moment pregătește noi taxe, depășește toate guvernele din ultimii cinci ani, perioadă în care minimul ca medie lunară a fost înregistrat în perioada Guvernului PNL-USR-UDMR, condus de premierul Florin Cîțu, cu o medie de 825 bugetari în plus pe lună.

Într-un context de război în Ucraina, numărul posturilor ocupate de la Ministerul Apărării Naționale a fost de 74.445 în aprilie, cu 1.294 mai puține decât în noiembrie, la preluarea mandatului de către actualul guvern, în timp ce numărul polițiștilor și jandarmilor a crescut cu aproape 3.700.

Comparativ cu decembrie 2016, numărul de posturi ocupate a crescut cu peste 79.000 persoane, o „armată” de bugetari mai mare decât efectivele de angajați din prezent ale MApN.

Actualitate

YHP Logo