Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

MARAMUREȘ – 151 de misiuni desfășurate de pompieri în minivacanța de Rusalii

Publicat cu

pe

151 de misiuni desfășurate de pompieri în minivacanța de Rusalii. Aceștia au prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.

În intervalul 21 – 24 Iunie 2024, pompierii maramureșeni au intervenit cu tehnica din dotare în cazul a 28 de situații de urgență. Printre acestea se numără 8 incendii, 4 accidente rutiere, 8 intervenții pentru înlăturarea efectelor produse de fenomene meteorologice periculoase, o misiune de căutare persoane în mediul acvatic dar și alte intervenții, în urma cărora 4 persoane și-au pierdut viața.

Echipajele medicale SMURD au intervenit pentru acordarea asistenței medicale de specialitate in 123 de situații.

”Tinând cont de temperaturile tot mai ridicate, vă recomandăm să vă luați toate măsurile de precauție dacă plănuiți să desfășurați activități în aer liber. Facem apel către cetățeni să respecte, cu strictețe, măsurile de prevenire a incendiilor, fie că aleg să desfășoare activități de recreere în aer liber, fie că se cazează în unități de turism. Dacă activitățile recreative includ și scăldatul, țineți cont de respectarea câtorva măsuri de siguranță esențiale:
– scăldatul se va realiza doar în locuri special amenajate;
– evitați scăldatul în lacuri, canale sau alte cursuri de apă, unde malurile sunt abrupte și curenții sunt puternici;
– evitați să intrați singuri în apă, mai ales dacă nu știți să înotați;
– nu intrați în apă după ce ați consumat băuturi alcoolice sau pe timp de noapte.

Totodată, vă sfătuim să nu lăsați niciodată copiii nesupravegheați și să purtați conversații cu aceștia pe tema pericolelor la care se expun, dacă nu respectă indicațiile adulților, sau privind modul de comportare în diverse situații de urgență.
Aveți grijă de dumneavoastră!”, transmite ISU Maramureș.

Foto generic

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate