Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

MARAMUREȘ – Absolvenții claselor a VIII-a au aflat liceele la care au fost repartizați computerizat

Publicat cu

pe

Ministerul Educaţiei a publicat miercuri, 24 iulie (ora 12:00), pe site-ul admitere.edu.ro, rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal a absolvenţilor clasei a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională.

Elevii maramureșeni pot afla la ce liceu au intrat AICI.

În județul Maramureș au participat la repartizarea computerizată 2630 de absolvenți ai clasei a VIII-a (2588 din Maramureș și 42 din alte județe). Dintre aceștia, au fost repartizați computerizat 2615 elevi.
Conform calendarului admiterii în învățământul liceal, în perioada 25 – 30 iulie, candidații vor transmite /depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși.
În intervalul 31 iulie – 2 august, comisiile județene de admitere/comisia ISMB vor soluționa situațiile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată (situaţii medicale speciale, schimburi de elevi, redistribuirea candidaţilor gemeni, distribuire sau redistribuire pe locuri rămase libere, pentru apropiere de domiciliu etc.).
15 elevi vor fi repartizați în etapa următoare (13 din Maramureș și 2 din alte județe). În acest scop sunt disponibile suficiente locuri – 174 de locuri în învățământul liceal de stat, 83 de locuri în învățământul liceal particular).

La nivel național, în etapele anterioare repartizării computerizate au fost admiși în învățământul liceal:

13.454 de elevi la specializări vocaţionale;

816 elevi în învăţământul militar;

2.907 elevi pe locurile speciale, rezervate candidaţilor de etnie romă;

1.519 elevi admişi pe locurile rezervate copiilor cu cerințe educaționale speciale (CES).

Alți 20.615 absolvenți de gimnaziu s-au înscris în învăţământul profesional.

foto observatornews.ro

 

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate

YHP Logo