Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

MARAMUREȘ – Când va fi operațional sistemul de monitorizare cu brățări electronice

Publicat cu

pe

Sistemul informatic de monitorizare cu brățări electronice este utilizat de Poliția Română pentru supravegherea persoanelelor faţă de care se emit ordine de protecţie dispuse de poliţie sau de instanţă. Sistemul va fi implementat în județul Maramureș abia în anul 2025.

Proiectul pilot al Poliției Române a fost implementat deocamdată în București și în județele Iași, Mureș și Vrancea.

În a doua etapă (anul 2024), sistemul de monitorizare cu brățări electronice va fi funcțional și în județele Bacău, Brașov, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Covasna, Giurgiu, Galați, Harghita, Ilfov, Mehedinți, Neamț, Prahova, Sibiu, Satu-Mare, Sălaj, Teleorman, Vaslui și Vâlcea.

A treia etapă de implementare a proiectului(anul 2025) va include județele Alba, Arad, Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Buzău, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Maramureș, Olt, Suceava, Timiș și Tulcea.

Sistemul de supraveghere electronică constă într-un kit care include brăţara care se prinde de gleznă ori în cazuri determinate de lege de încheietura mâini agresorului, un telefon mobil înmânat agresorului, care are montat un sistem de urmărire şi pe care agresorul este obligat să îl poarte, încărcat, asupra lui, în caz contrat declanşându-se alarma.

Brăţara conţine elemente de siguranţă care nu permit agresorului să o îndepărteze. Un al doilea telefon este înmânat persoanei care este protejată, care va avea de asemenea obligaţia de a-l purta asupra sa.

Dispozitivul electronic de supraveghere va avertiza persoana supravegheată de producerea unei alerte. Alertele vizate sunt alerta de apropiere, alerta de părăsire neautorizată a imobilului, alerta de depășire neautorizată a unui perimetru stabilit (zona de incluziune), alerta de intrare neautorizată într-un perimetru stabilit (zona de excluziune), alerta de atingere a nivelului critic de descărcare a acumulatorului și altele.

foto Sindicatul Europol

Actualitate

YHP Logo