Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

MARAMUREȘ – Femeie arestată pentru trafic de influenţă, într-un dosar instrumentat de DNA

Publicat cu

pe

Procurorii DNA au reţinut o femeie din judeţul Maramureş într-un dosar de trafic de influenţă în formă continuată, aceasta fiind arestată preventiv vineri.

Femeia este suspectată că, pe parcursul câtorva luni, a obţinut zeci de mii de euro pretinzând că are influenţă asupra unor persoane din conducerea unor instituţii publice şi că poate facilita angajarea în aceste instituţii. Acuzată de trafic de influenţă în formă continuată, ea este urmărită penal şi iniţial a fost reţinută, iar vineri instanţa a emis un mandat de arestare preventivă pe numele său.

„În perioada 15 septembrie 2023 – 10 iulie 2024, inculpata D.C., direct sau prin intermediar, ar fi pretins şi primit de la mai multe persoane diferite sume de bani (în total 42.700 euro şi 1.800 lei), pentru a-şi trafica presupusa influenţă pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra unor funcţionari din conducerea unor instituţii (Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei etc.). În schimbul banilor primiţi, inculpata le-ar fi promis persoanelor respective că ele sau rude ale acestora vor fi angajate în cadrul instituţiilor respective”, se arată într-un comunicat al DNA.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate