Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

MARAMUREȘ- Nereguli în secțiile de votare reclamate la 112

Publicat cu

pe

Serviciul de Telecomunicații Speciale a anunțat astăzi că ieri, 9 iunie, pe durata procesului electoral au fost efectuate peste 1700 de apeluri la numărul unic de urgențe 112 pentru a semnala diferite fapte legate de vot. Pe timpul desfășurării alegerilor locale și europarlamentare din 9 iunie 2024, în intervalul orar 07:00 – 22:00, operatorii Serviciului de urgență 112 au preluat și procesat 1.736 de apeluri de urgență care semnalau evenimente în legătură cu procesul de votare.

Potrivit STS, cele mai multe cazuri au semnalat suspiciuni de fraudă în cadrul proceselor electorale (341 apeluri),
probleme privind starea urnelor, sigiliilor, ștampilelor, buletinelor de vot, secțiilor de votare (235 apeluri), tulburarea liniștii și a ordinii publice în procesul electoral, respectiv în secţii și în zona secțiilor de votare – 138 apeluri,  afecțiuni medicale în secţii și în zona secțiilor de votare (71 apeluri), propagandă/campanie electorală – 67 apeluri, probleme legate de consumul și comercializarea alcoolului în apropierea secțiilor de votare – 54 apeluri, respectiv filmări în cadrul secțiilor de votare și în apropierea acestora – 33 apeluri.

Maramureșul nu se află printre județele unde au fost făcute foarte multe apeluri la numărul unic 112, cele mai multe apeluri care au semnalat nereguli privind procesele electorale fiind preluate în București și județele Dolj, Mehedinți, Constanța și Giurgiu.

În Maramureș, „pe timpul desfășurării alegerilor locale și europarlamentare din 9 iunie 2024, în intervalul orar 07:00 – 22:00, operatorii Serviciului de urgență 112 au preluat și procesat 52 de apeluri de urgență care semnalau evenimente în legătură cu procesul de votare.

Cele mai multe cazuri au semnalat suspiciuni de fraudă în cadrul proceselor electorale – 14 apeluri, probleme privind starea urnelor, sigiliilor, ștampilelor, buletinelor de vot, secțiilor de votare etc. – 3 apeluri, tulburarea liniștii și a ordinii publice în procesul electoral, respectiv în secţii și în zona secțiilor de votare – 3 apeluri,  propagandă/campanie electorală – 1 apel, respectiv probleme legate de consumul și comercializarea alcoolului în apropierea secțiilor de votare – 3 apeluri”, arată STS pentru 24news.ro.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate