Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

MARAMUREȘ – Nerespectarea regulilor de circulație în zona trecerilor la nivel cu cale ferată, în vizorul polițiștilor de transporturi

Publicat cu

pe

Pentru reducerea numărului de accidente de circulație soldate cu victime sau pagube materiale ce au loc la trecerile la nivel cu cale ferată, precum și asigurarea unei discipline privind respectarea de către participanții la trafic a regulilor de circulație, polițiștii Biroului Județean de Transporturi Maramureș au acționat în proximitatea trecerilor la nivel cu cale ferată.

”În urma activităților specifice polițienești au fost constatate 13 abateri contravenționale, în valoare de peste 8.200 de lei.
Polițiștii au reținut două permise de conducere pentru nerespectarea prevederii privind obligativitatea opririi la semnalul cu lumini roșii și/sau semnalul sonor în funcțiune la trecerile la nivel cu cale ferată, conform R.O.U.G. 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice.

Polițiștii recomandă tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație! Rolul semnalelor luminoase și acustice, precum și al barierelor este de a proteja viața conducătorilor auto și de a evita producerea unor evenimente negative. În zonele neprevăzute cu astfel de semnale, conducătorul auto trebuie să se asigure temeinic înainte de a proceda la traversarea unei treceri la nivel cu cale ferată. Câteva minute de așteptare pot face diferența!”, transmite IPJ Maramureș.

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo