Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

MARAMUREȘ – Polițiștii, jandarmii și pompierii vor colabora pentru asigurarea siguranței în școli

Publicat cu

pe

În anul școlar 2024-2025, activitățile se vor desfăşura în conformitate cu PLANUL NAŢIONAL DE COMBATERE A VIOLENȚEI ȘCOLARE. Activitățile sunt coordonate de către Instituția Prefectului Județului Maramureș, fiind implicate toate instituțiile abilitate.

Pe parcursul anului școlar 2024-2025, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș, vor fi întreprinse o serie de măsuri, printre care amintim includerea unităților de învățământ preuniversitar în itinerariile de patrulare ale polițiștilor din cadrul dispozitivelor de menținere a ordinii și siguranţei publice, dar și asigurarea unei prezențe active a polițiștilor rutieri pe principalele artere de circulație, îndeosebi în proximitatea unităților de învățământ, în punctele cu risc ridicat de accidente și la orele semnalate cu trafic intens, pentru prevenirea accidentelor rutiere, evitarea blocajelor și fluidizarea circulației rutiere. Vor fi Organizate acțiuni de verificare a autovehiculelor destinate transportului școlar, atât în trafic, cât și în punctele de îmbarcare/debarcare elevi, în vederea asigurării unui climat de siguranță rutieră.

Pentru creşterea siguranţei în școli și în perimetrul acestora, jandarmii maramureșeni își vor adapta dispozitivele de menținere a ordinii și siguranței publice prin includerea școlilor în itinerariile de patrulare. Inspectoratul de Jandarmi Județean Maramureş are în responsabilitate instituirea unor măsuri specifice de ordine şi siguranţă publică la instituţii de învăţământ atât îndividual, cât și în sprijin pentru alte structuri competente.
De asemenea, jandarmii vor acționa în mediile și locurile din apropierea unităților de învățământ preuniversitar în vederea prevenirii fenomenului de absenteism școlar desfășurând controale sistematice în acest sens.

Odată cu începerea anului școlar, inspectorii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Maramureș vor intensifica acțiunile de îndrumare și control la aceste categorii de obiective și vor continua organizarea exercițiilor destinate formării comportamentului preventiv specific tipurilor de risc, pentru copii și cadre didactice.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate

YHP Logo