Connect with us
Descarcă aplicația

ADMINISTRATIE

MARAMUREȘ – Proiect de extindere a infrastructurii de apă și apă uzată în județ

Publicat cu

pe

Aleșii județeni s-au întrunit în ședința ordinară a Consiliului Județean Maramureș, pentru a vota o serie de proiecte importante pentru dezvoltarea județului.
„Un obiectiv major este „Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de apă și apă uzată în județul Maramureș”, realizat de Vital SA în comun cu administrația județeană, care a aprobat cofinanțarea proiectului cu suma de 1,3 milioane de euro. Valoarea totală a obiectivului de investiții depășește suma de 400 milioane de euro, iar cea mai mare parte a finanțării este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare.
Obiectivele principale ale proiectului sunt îmbunătățirea sectorului de apă uzată, precum și crearea sistemelor necesare pentru alimentarea cu apă a localităților Județului Maramureș”, transmit reprezentanții Consiliului Județean Maramureș.
Magistralele de transport apă care vor fi realizate, vor trece prin 21 de unități administrativ-teritoriale din județ. Traseele magistralelor va fi următorul: Baia Mare – Seini, Baia Mare – Ulmeni, Sighetu Marmației – Rona de Jos – Rona de Sus și Sighetu Marmației – Remeți.
„Impactul pe care îl vor avea aceste magistrale este esențial pentru comunitățile maramureșene, având în vedere că în Maramureș avem o problemă cu puțurile forate, care seacă și trebuie refăcute la anumite intervale de timp. Odată cu realizarea magistralelor de transport apă rezolvăm problema alimentării cu apă potabilă a comunităților și venim în sprijinul cetățenilor care vor avea acces la apă potabilă mult mai ușor”, a transmis președintele administrației județene, Ionel Bogdan.

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate