Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

MARAMUREȘ – Zeci de pompieri din județ și Sălaj se luptă cu focul

Publicat cu

pe

Peste 75 de pompieri cu 10 autospeciale de stingere si 2 cisterne intervin, alaturi de voluntari si SVSU Recea,Lapusel, Coltau si Ariesu de Padure, pentru lichidarea unor incendii de vegetatie uscata izbucnite in Lăpușel, Coltău și Arieșu de Padure. Este vorba despre o suprafata mare. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Maramureș a anunțat că în sprijinul pompierilor băimăreni va sosi si un echipaj din cadrul ISU Sălaj.

„Având în vedere viteza de propagare a flăcărilor, favorizate de vegetația uscată, temperaturi ridicate, umiditate redusă și intensificări ale vântului, incendiul s-a propagat la 7 case și un rezervor de motorină. La locul evenimentului acționează 16 mașini de stingere din cadrul ISU MM, ISU SM, ISU SJ, ISU CJ, ISU BN, precum și 3 cisterne din cadrul unui serviciu privat pentru situații de urgență.

Pentru protecția populației, a fost transmis un mesaj de avertizare prin sistemul RO-ALERT. Până la acest moment nu sunt victime. A fost solicitatain sprijin si o resursa aerian”, arată ISU Maramureș.

Preventiv, au fost evacuate aproximativ 90 persoane, atât din locuințele aflate pe o rază de aproximativ 500 m, cat și de la o pensiune aflată în proximitate.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo