Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

MERITE RECUNOSCUTE – Maramureșeanul Ovidiu Opriș (Teleleu din Maramureș), distins cu titlul de Fotograful Anului

Publicat cu

pe

Clubul Varadinum Foto din Oradea, cel mai activ şi mai puternic fotoclub din România, şi-a premiat cei mai valoroşi 15 membri în cadrul expoziţiei anuale a clubului, transmite Agerpres.

Un premiu special de excelenţă a fost acordat lui Ovidiu Opriş (📸 Dan Cristian Griga), din Baia Mare, pentru valorificarea şi promovarea valorilor culturale şi tradiţionale ale ‘Ţării Lăpuşului”, sub brandul ‘Teleleu din Maramureş”. Acesta a mărturisit că punerea în valoare, arătarea şi mediatizarea tradiţiilor contează astăzi foarte mult, el activând ‘doar din suflet pentru suflet’ şi ca recunoştinţă faţă de comunitatea care l-a crescut.

„Pentru mine asta înseamnă cel mai mult: punerea comunităţii în lumină şi scoaterea din umbră a tuturor valorilor care ne definesc, prin evenimente culturale. În fiecare an, deja de trei ani, avem Joc la şură, Ziua copilului, Cu căruţa la mănăstire – prin care ducem 200 de copii cu căruţele împodobite la mănăstire, unde facem activităţi cu ei. Avem o tabără de vară la mănăstirea Breaza, cu 80 de copii în corturi, drumeţii, rugăciuni, trei zile în curtea mănăstirii. Întreaga comunitate din Suciu de Sus, judeţul Maramureş, ne susţine, acolo este epicentrul creaţiei mele”, a povestit, pentru AGERPRES, Ovidiu Opriş.

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo