Connect with us
Descarcă aplicația

NEWS

MESAJ DIN AFRICA – Oferta de cereale a Rusiei nu este suficientă, este nevoie de încetarea focului în Ucraina

Publicat cu

pe

Preşedintele Uniunii Africane, Azali Assoumani, a declarat vineri că propunerile preşedintelui rus Vladimir Putin de a furniza cereale Africii nu sunt suficiente şi că este nevoie de o încetare a focului în Ucraina, relatează Reuters.

Într-un discurs de închidere a summitului Rusia-Africa desfăşurat la Sankt Petersburg, el a mai spus că Putin şi-a arătat disponibilitatea de a negocia cu Ucraina, iar acum trebuie să fie convinsă „cealaltă parte”.

Putin le-a spus liderilor africani că Rusia este pregătită să aprovizioneze Africa cu cereale, unele livrări Rusia fiind dispusă să le acorde chiar gratuit, după ce săptămâna trecută a refuzat să prelungească Iniţiativa privind cerealele de la Marea Neagră, care a permis Ucrainei să-şi exporte cereale în siguranţă din porturile sale maritime, în ciuda războiului. Acest lucru, precum şi bombardamentele ulterioare ale Rusiei asupra instalaţiilor şi depozitelor cu cereale ucrainene pentru export, au făcut ca preţul global al grânelor să crească vertiginos.

Actualitate

YHP Logo