Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

METEO – Cât va mai ține valul de căldură și când vin ploile

Publicat cu

pe

România are parte de câteva zile de temperaturi extreme, marea majoritate a județelor țării fiind sub cod roșu de caniculă și disconfort termic accentuat. Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au dat publicității prognoza pentru următoarele patru săptămâni, până la jumătatea lunii august, mai precis. Astfel, în săptămâna în care tocmai am intrat valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru
această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sudice și sud-vestice.

Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval. În săptămâna 22.07.2024 – 29.07.2024, ultima a lunii iulie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval la nivelul întregii țări, dar mai ales în sudul teritoriului.
Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Urmează săptămâna 29.07.2024 – 05.08.2024, când temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale, dar local cu o ușoară tendință spre deficit.

În fine, săptămâna 05.08.2024 – 12.08.2024 aduce medii ale valorilor termice care se vor situa peste cele specifice pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sudice. Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă, în majoritatea regiunilor.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate