Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

METEO – Maramureșul rămâne sub cod portocaliu de caniculă

Publicat cu

pe

Mai avem puțin și scăpăm de vremea aceasta extrem de călduroasă. Mai avem cod portocaliu pentru azi și mâine, după care valul de caniculă se concentrează pe partea de sud a României. Până atunci însă ANM a emis un COD PORTOCALIU, fenomenele vizate fiind val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic accentuat.

În 17 iulie în Maramureș și local în Crișana, Transilvania și nordul Moldovei, valul de căldură va persista. Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 33…37 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Local, minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale.

Tot în 17 iulie avem COD ROȘU pentru Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei, sudul Transilvaniei și al Crișanei. Aici valul de căldură va continua să fie intens. Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 și 42 de grade, iar pe litoral vor fi de 33…36 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele termice nu vor coborî sub 22…24 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale.

ANM avertizează că în a doua parte a săptămânii valul de căldură se va restrânge treptat și va slăbi în intensitate, dar va mai fi caniculă și disconfort termic, cu precădere în jumătatea sudică a țării.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate