Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

METEO- România, sub cod portocaliu și roșu de căldură excesivă

Publicat cu

pe

Urmează alte două zile de foc pentru România, după cele din weekend-ul trecut. Administrațiaa Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare meteo de tip cod portocaliu valabilă pentru nouă județe din țară, inclusiv Maramureșul. Avertismentul meteo este valabil pentru zilele de 15 și 16 iulie, când în Maramureș și în cea mai mare parte a Transilvaniei, valul de căldură va persista și se va intensifica.

Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 35…40 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Local, minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale.

Avem și COD ROȘU. Potrivit meteorologilor, în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Moldova, Dobrogea și sud-vestul Transilvaniei, valul de căldură va continua să se intensifice. Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 și 42 de grade, iar pe litoral vor fi de 33…36 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele termice nu vor coborî sub 22 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate