Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

METEO – Temperaturi mai mari decât ar fi normal în continuare

Publicat cu

pe

Meteorologii nu vin cu vești dintre cele mai bune. În continuare temperaturile care se vor înregistra la nivelul întregii țări vor avea valori mai mari decât cele normale pentru perioada din an în care ne aflăm. În săptămâna 19.08.2024 – 26.08.2024 valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sudice.

Legat de precipitații, cu excepția regiunilor vestice și nord-vestice, unde regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal, cantitățile de precipitații vor fi deficitare, mai ales în zonele montane. Pentru săptămâna 26.08.2024 – 02.09.2024 meteorologii anunță temperaturi medii mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, local, în regiunile sudice, iar în rest vor fi în general deficitare.

În săptămâna 02.09.2024 – 09.09.2024, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sudice. Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va avea o tendință ușor deficitară în majoritatea regiunilor.

Pentru ca a doua săăptămână a lunii septembrie (Săptămâna 09.09.2024 – 16.09.2024), să aducă medii ale valorilor termice care se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, dar cu posibilitatea unui ușor excedent, local, în regiunile sudice, sud-estice și la munte.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate

YHP Logo